2015. augusztus 15., szombat

8. rész ~ Keresés


Rosalie Parker 

Miután Deannel elfogyasztottuk az ételeinket és italainkat, ő fizetett, majd miután elköszöntünk, elhagytuk a kávézót. Felajánlotta, hogy elkísér hazáig, amit el is fogadtam, hiszen nagyon jól érzem magam vele, és végre valaki velem egykorúval beszélgethetek. Meghallgat engem, és én is meghallgatom őt. Már érzem, hogy jó barátok leszünk. És nekem most erre van szükségem. Egy jó barátra, akinek mindent elmondhatok, akivel akármikor találkozhatok. Félreértés ne essék. Imádom a szüleimet, mindent megtudok velük beszélni, de szükségem van valakire, aki az én korosztályom.

- Anya! - hallottam meg kislányom hangját, amint beléptem a nappaliba. Leguggoltam, és szorosan a karjaimba zártam. Megpuszilgattam puha arcát. 
- Szia, édesem. - mosolyogva öleltem, és adtam neki még egy puszit- Mit csináltatok ma?
- Játszottunk! Sokat! - húzódott el tőlem, és úgy nézett rám nagy szemekkel, miközben azt ecsetelte mit csináltak ma. 
- És jó voltál? - böktem meg az orrát, mire egy kis kacagás szökött ki ajkai közül.
- Igen. - nevetett, amikor elkaptam és megcsiklandoztam az oldalát. De hamar el is engedtem, és hagytam, hogy fusson vissza játszani a nagypapájával, akinek az arcára egy puszit nyomtam.
- Minden rendben volt? - kérdezte Apu.
- Igen, csak egy munka. 
- Akkor jól hallottam, hogy megjöttél. - jött ki Anyu a konyhából, és odaült mellém - Mi volt bent az irodában?
- Munka miatt hívott be. - sóhajtottam.
- Rossz munka? - kérdezte Apu, miközben Lillyvel játszottak. Annyira jó nézni, ahogyan együtt játszanak és mosolyognak.
- Egy híres emberről kell valami rossz dolgot lehoznom. Vagyis a titkát megtudni. 
- A titkát? Honnan tudják, hogy van titka? - ráncolta a homlokát Anyám. Ugyanaz fordult meg a fejében, mint nekem. Mi van, ha nincs is az illetőnek titka?
- Meg van róla győződve, hogy van titka. - forgattam meg a szemeimet, majd folytattam- de, ha nincsen az sem gond. Majd kreálnak valamit. 
- Ezt most komolyan mondod? - nézett rám nagy szemekkel Apu- ilyen aljas ez az ember?
- Igen. Hogy, ha nem találok semmi kompromittálót, akkor majd ők valamit kitalálnak.
- Mit fogsz tenni?
- Nem tudom. Elsőnek is meg kell néznem hogy ki is ez az illető. Az interneten keresek róla infókat. Utána pedig nyomozok utána. Ha nem találok semmit, akkor lehet kitalálok valamit...
- De Rosie! Ne süllyedj le az ő szintjükre! - jelentette ki Apu, és tudtam, hogy már azt sem akarja, hogy ezt a munkát elvállaljam.
- Kitalálok valamit, amiből hamar kihúzza magát. Nem akarok neki rosszat! De a munka az kell, mert rengeteget fizetnek érte!
- Mennyit?
- 20000 fontot.
 A szüleim kikerekedett szemekkel néztek rám, és már tudták, hogy elfogom vállalni a munkát. Tudják, hogy ez nekem rengeteg pénz, és most erre van szükségem. Nem vagyok pénzéhes, de ahhoz, hogy a Lillyvel egy közös életet tudjunk kezdeni, ahhoz erre a pénzre szükségem van.
- Kinek a titkát kell leleplezned? - kérdezte Anyu.
- Harry Styles. Ti hallottatok már róla? - néztem rájuk, és reménykedtem abban, hogy nem csak én vagyok ilyen tudatlan, hogy nem tudom ki ez az illető.
- Még nem hallottam róla. - mondta Anyu, és Apun láttam, hogy elgondolkozik.
- Énekes? 
- Igen, valami bandában van benne. 
- Á, igen! Már hallottam róla. Az X Faktorban voltak még benne olyan 4 éve.
- Apu te nézted az X Faktort? 
- Miért, nem szabad? - nevetett fel.
 Nem is arról van szó, hogy nem szabad, csak Apu sosem szerette az ilyen műsorokat. Mindig azt mondta, hogy az emberek azért jelentkeznek ilyen műsorokba, hogy 1 percre is, de "híresek" legyenek, és az sem számít nekik, ha ezért leégetik magukat. Mert szerinte vannak olyan emberek, akik csak kiröhögtetni jönnek magukat, és ezért ő az ilyen műsorokra nem kíváncsi. 
- De szabad, csak nem szoktál te ilyeneket nézni. - rántottam meg a vállamat - de milyen volt ez az együttes, amiben ez  srác van?
- Nem voltak rosszak. Ha jól emlékszem öten voltak, de nem nyerték meg. Ügyes kölkök voltak. - mosolygott Apu, majd a figyelmét visszafordította lányomra, aki már húzogatta a pólóját, hogy figyeljen rá, mert éppen komoly gondban van az egyik babája.
- Ezért hívatott be a főnököd? - Anyura néztem, aki intézte felém a kérdését.
- Igen. 
- Miért nem tudta telefonon elmondani?
- Mert nem normális. - csúnyább kifejezést akartam mondani, de a Lilly előtt egy csúnya szó nem hagyhatja el a számat.
- Egyél valamit. - állt fel Anyu, hogy bemenjen a konyhába, de én megállítottam.
- Nem kérek, köszönöm. Már ettem.
- Mikor?
- Hát találkoztam egy fiúval az irodában, és meghívott egy cukrászdába. - mosolyogva néztem Édesanyámra, akinek az ajkaira egy hatalmas vigyor ült ki.
- Ki ő? És hogy hívják? 
- Dean a neve, és ott dolgozott az irodában. 
- Milyen a gyerek? Hogy viselkedett? - a figyelmét Apu felém fordította, és várta a válaszomat. Tipikus Apa.
- Apu. - nevettem el magam- aranyos és kedves. Nagyon jól elbeszélgettünk, jól éreztem magam vele.
- De nem nyomult, ugye? - fojtatta a faggatózást-
- Nem, nem nyomult.
- Hogy értetted, hogy dolgozott az irodában? Már nem dolgozik ott? - Anyu rátapintott a lényegre.
- Már nem. Felmondott. 
- Miért?
 És innen nem volt megállás. Elmondtam nekik, ami az irodában történt. Onnantól kezdve, hogy bementem, és a Chritopherrel beszéltem, odáig, hogy hazaértem. Azaz az egész napomat elmeséltem nekik. 
Deanről nagyon sokat kérdeztek, és próbáltam a kérdéseikkel tartani a tempót, ugyanis egymás után tették fel őket. Egyikre válaszoltam, jött a másik. A kíváncsiságuk..
 Vacsora után megfürdettem Lillyt, majd az ágyába fektettem. A kedvenc mesekönyvéből meséltem neki, és közben simogattam a haját. Amikor már láttam, hogy mélyen alszik, felkeltem mellőle, betakartam és egy lágy puszit nyomta arcára. A kislámpáját égve hagytam, majd kimentem a szobából, aminek az ajtaját résnyire hajtottam be.
 Letusoltam, és felöltöztem, ezután pedig az ágyamba ültem. A laptopomat az ölembe vettem, és bekapcsoltam.
Akkor induljon a keresés. 

Harry Styles. 

Nagyjából 26 900 000 találat. 

Úr Isten! Ki ez az ember? Ennyi találat hova fér el a Googlen? 
Oké. Nézzük a Wikipédiát. 

Harry Styles (született 1994. február 1) egy angol énekes és dalszövegíró, aki a One Direction fiúzenekar egyik tagja.

Ilyen fiatal? Szinte velem egykorú ez a srác. És dalszövegeket is ír? Jó sokoldalú. De nézzük tovább.

Énekesként debütált a a bandájával a White Eskimoval, akik Holmes Chapelben, Cheshireben, Angliában léptek fel.

Volt neki előtte zenekara? White eskimo? 
Oké plusz egy keresés. A Youtube beírom a nevet, és az első találatra rákattintok, meghallgatom őket. Summer of 69. Nem rosszak azt kell mondanom. A Harry az énekes, ahogyan nézem. Jó hangja van, és ügyesek ezzel a bandával. De nem ragadok le itt. 
Olvasom tovább a Wikipédiát.

2010-ben Styles jelentkezett szólóénekesnek a Brit televíziós műsorba, az X Faktorba. Miután kiesett a versenyből, visszahívták másik 4 fiúval együtt, hogy egy bandát alapítsanak, és később ők lettek a One Direction.

Szóval jelentkezett külön, de nem jutott tovább. És visszahívták másik 4 fiúval együtt, és ők lettek a One Direction. Miután Apu mondta, hogy az X Faktorban voltak, azt hittem, hogy együtt indultak el, bandaként. De amint látszik nem. 

Holmes Chapelben született és ott is tanult, valamint részmunkaidőben egy pékségben dolgozott. 

Tanult és közben dolgozott is? Dicséretre méltó! Nem sokan csinálják ezt meg. 

Fiatal korában lett énekes és felléptek különböző tehetségkutató műsorokban, énekeltek versenyeken és esküvőkön. Az éneklés mellett Harry megjelent a televízióban és filmekben is, beleértve a Nickelodeonon futó iCarly-ban, és az önéletrajzi koncert filmben, a One Direction: This is us-ban. 

Filmekben is szerepelt? Oké, ezt felírom magamnak. Meg kell néznem az iCarly azon epizódját, amiben benne volt, valamint a This is us-t. Hosszú éjszakának nézek elébe.

A One Directionbe való belépése óta, Styles a többi bandatársával együtt Niall Horannel, Zayn Malikkal, Liam Paynel és Louis Tomlinsonnal kiadtak 3 sikeres albumot, világ körüli turnéra mentek, és megnyertek számos díjat, köztük 2 Brit Awards és 4 MTV Video Music Awards díjat. 

Ezek a srácok ilyen sikeresek? Most komolyan? Velem egykorú a Harry, és szerintem a többi srác is, és már most ennyi mindent elértek? Le a kalappal előttük. És egy ilyen srácnak vannak titkai? Lehetetlenség!

A One Direction debütáló dala a What makes you beautiful, az első helyen debütált az angol zenelistákon és azóta több, mint 5 millió példányban kelt el világszerte, és ezzel az egyik legkelendőbb kislemez lett. 

Basszus. Oké. 
A Youtube-ba beírom a következőt: One Direction.
Rengeteg talált. Ki gondolta volna?!
Rákattintok a What makes you beautifulra.
Nem is rossz. Tetszik a ritmusa, és maga a videoklip is. A srácok pedig olyan kis cukik. Ahogyan énekelnek a tengerparton, és ahogyan bohóckodnak, olyan megnyerő. Fiatalos, és energikus videoklip.
Még egyszer megnézem, és elcsodálkozok azon, hogy Harrynek milyen göndör a haja. A Wikipédián lévő képen nincs ilyen göndör haja. 
Így egy újabb lapot nyitok meg, és írom be Harry nevét, majd a képekre kattintok rá. 
Kiad rengeteg képet. És mindegyiket megnézem. Tényleg nagyon göndör haja volt neki. És a szemei...zöldek. Olyan tökéletes ez a srác. De nézze meg mindenki őt jobban. 

Göndör haj, szép mosoly, gyönyörű zöld szemek, és cuki gödröcskék. Olyan tökéletes, és olyan jó ránézni. Nem csodálom, hogy minden lány oda van érte.
 De azt viszont nem tudom elképzelni, hogy ez a srác titkol valamit. 
Jól néz ki. Van egy nagyon jó munkája, azaz énekel. És ő titkolhat valamit? Ez a Christopher agyszüleménye szerintem. 
De nézzük tovább.

Élete:
Harry Styles született Redditch, Woecestershire. Anne Cox és Desmond Styles fia. Miután a szülei elváltak, Édesanyjával és a nővérével, Gemmával, elköltöztek Holmes Chapelbe, Cheshirebe. 

Szegény. Egy válás nem lehet könnyű a gyereknek. Én nem tudom, hogy milyen érzés, mert a szüleim együtt vannak, de még régebben az egyik barátom szülei elváltak és őt nagyon megviselte. Nem tudom mit élhetett át, de az nem lehetett könnyű.

Még olvasok az X Faktoros évekről, amiben leírják, hogy nem nyerték meg a versenyt, pedig szinte mindenki azt hitte. A harmadikok lettek. De mi lett volna, ha megnyerik? Így is rengeteg mindent elértek. Úgy, hogy nem nyertek! Wow. Nem semmik ezek a srácok. 
Olvasok arról, hogy milyen sikeresek, a díjaikról, az albumokról. Úgy döntök, hogy meghallgatom a legelső albumukat. Így elindítom, és csak hallgatom, és hallgatom. A lassabb daloknál lehunyom a szemeimet, hogy átadjam magam a dalnak.
Tetszik.
Határozottan tetszik.
Eldöntöm, hogy holnap a nyomába eredek ennek a srácnak, hogy bebizonyítsam, nem titkol semmit. Ártatlannak néz ki, nem titkolhat semmit. 
És ezt be is fogom bizonyítani!
Bebizonyítom, hogy Harry Stylesnak nincs titka!
De ugye tényleg nincs titka?


3 megjegyzés:

  1. Szia!
    Nagyon tetszik az alaptörténete, és eddig is imádom az egészet. Bámulatosan írsz. Úgy falom a soraidat, hogy észre sem veszem de már végeztem is :( Csodálatra méltó, ahogyan leírod, hogy mit gondolnak magukban, de egyszerűen fantasztikus :) Lehetne egy kérdésem? Benne lennél egy cserében??
    - Ölel Kinga

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia:))
      Annyira örülök, hogy így elnyerte a tetszésedet a blogom. Hihetetlenül nagyon jó ezt olvasni:))
      Köszönöm a soraidat:)
      És igen, benne vagyok egy cserében. Linkeld ide a blogodat, és ki is raklak:)

      Törlés
  2. http://elveszettkonnyek.blogspot.hu/ Én már kiraktalak, és köszönöm a cserét :)

    VálaszTörlés